Tidligere turer. Sunndal i Hardanger.

Bobilen vi har ble kjøpt ny høsten 2012.
Grunnen til at vi kjøpte oss bobil var for å komme oss rundt i vår vakre natur, ikke bare langs veiene, men også til fots rundt i vårt fantastiske land. Vi liker oss spesielt godt litt oppe i høyden, slik at vi får utsikt mens vi vandrer. På våre turer bruker vi som oftest ut.no for å finne turer i området vi besøker.
Så langt har vi fartet rundt i Sør-Norge, fra Risør i sørøst, til Sogn og Jotunheimen i nordvest.

Jeg vil framover legge inn litt fra de fleste turene vi har hatt med bilen, stort sett helgeturer, men også en lengre tur sommeren 2013.


12. til 14. oktober 2012, Sunndal i Hardanger.

Dette var vår første tur med bilen.
Turen gikk fra Sandnes, over Tau til Hjelmeland, der vi overnattet. Deretter, lørdag morgen via Suldal til Røldal, der dette bildet er tatt:
Dette er fra Røldalsterrassen, like ved skitrekket på Røldalsfjellet.
Nysnøen har lagt seg på toppen.


Videre gikk turen via Odda, gjennom Folgefonntunellen til Sunndal der vi overnattet på Sunndal camping. Nydelig beliggende camping nede ved fjorden, med en avdeling inne på andre siden av veien.

Søndag morgen kjørte vi noen hundre meter inn til en parkeringsplass for å gå isveien inn til Bondhusvatnet.
Isveien ble anlagt i 1873 for å frakte is fra Bondhusbreen ned til fjorden ved Sunndal.
Isen ble skipet med seilskuter til England. Siden isen stort sett smeltet under overfarten, var dette imidlertid så dårlig butikk at geskjeften ble lagt ned etter noen få år. I dag er veien en fantastisk flott spaservei inn til Bondhusvatnet, der man kan gå videre inn til Bondhusbreen, en arm av Folgefonna.Hjemturen på søndagen gikk vis Rosendal, der vi kjørte innom baroniet med sin vakre hage:


En meget fornøyelig jomfrutur ble det i fantastisk høstvær.
En "historie" fra Google + finnes her: Historie
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du skrive innlegg til oss !