Godt Nytt ReiseÅr !!!

Da skriver vi 2016, 1. januar.
Året vi, etter planen, skal legge ut på vår lengste tur noensinne: Europa rundt i bobil.
I dag er det akkurat 4 måneder til avreisedagen, 1. mai. Gjett om vi gleder oss, har forventninger og er spente på hva vi vil møte langs veien.
Vi planlegger å bruke de 3 første månedene på vårt eget langstrakte land, og for å starte med noe i det hele tatt har vi laget en omtrentlig kjørerute på et kart som finnes HER. Kartet kan forstørres nede i høyre hjørne.
Dette er altså en omtrentlig rute som følger hovedveiene. Vi kommer imidlertid til å stikke av fra disse og ta småveier så ofte vi kan og når det er noe å oppleve "utenfor allfarvei".
Vi vil sette stor pris på tips om steder å besøke, ting å gjøre, severdigheter og ikke minst turområder og fjell som vi kan "bestige". Skjer det noe i ditt nærområde som vi bør få med oss ?
Festivaler, konserter eller andre begivenheter ? Tips oss da vel ! Vi vil gjerne få med oss så mye som mulig av det som rører seg i vårt langstrakte land, og vi må ha noe å skrive om i bloggen, så derfor trenger vi tips. Tips kan skrives inn i kommentarfeltet som finnes under hvert innlegg.
Vi setter også pris på om du deler bloggen med andre som kan ha interesse og kan komme med tips !

10 kommentarer:

 1. Åh vad spännande! Ser fram emot att följa med! Men hur planerar ni att åka efter set som finns utmärkt på kartan?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Freedom ! Etter Kirkenes skal vi over til Russland, Murmansk og ned til St. Petersburg.
   Deretter Baltikum og resten av Europa, først øst- så vest- på hjemveien.

   Slett
 2. Åh det låter ju superspännande! Vet ni om det finns några campingar där, eller kommer ni att fricampa? Vi kommer förstås att följa bloggen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er campinger flere steder mellom Murmansk og St.Petersburg.
   For å få visum til Russland må man forhåndbestille, og betale, oppstilling på campinger. Vi har ett selskap som skal arrangere turen gjennom Russland for oss, altså legge opp ruten og bestille plasser. http://www.kolatravel.com/ktct01.htm

   Slett
 3. Heisann! Interesant rute. I møre og Romsdal vil jeg anbefale Geiranger, Runde, Trollstigen, Atlanterhavsveien fra Molde til Kristiansund. En fjelltur innimellom må bli Romsdalseggen på Åndalsnes :-)

  Var selv i Lofoten med bobil. Tok ferge fra Bodø til Moskenes. Opplevde midnattsola på Hov Feriegård & Camping på Gimsøya. Fantastisk natt :-) Se også innom Nusfjord. Anbefaler denne siden: http://www.nasjonaleturistveger.no/no/turistvegene/lofoten

  SvarSlett
 4. Hei på dere :) Så spennende :) Var selv i Lofoten og Vesterålen på bobiltur og det er absolutt å anbefale.... det som kan være lurt er å bestille plass på ferga over fra Bodø om dere velger den ruten, da er dere garantert plass.
  Når dere er i Rana er det mange severdigheter det kan være godt å ha med seg blant annet har vi "marmorslottet" som er ett elveleie der elva gjennom sitt liv har dannet mange flotte juv og jettegryter. Marmorslottet ligger ca 45 minutters kjøretur fra Mo i Rana. Man tar av E6 fra Røssvoll og kjører 30 kilometer mot Melfjordbotn. Ved ei bru kjører man ikke over brua men rett frem 4 kilometer til gården Fisktjønna. Her parkerer man bilen, går stien forbi gården og går til marmorslottet på ca 25 minutter. Etter ca 15-20 minutters gange i skogen står det et skilt som viser hvor veien til marmorslottet går. Om man tar andre veien kommer man oppover Glomdalen.

  Marmorslottet er laget av elven Glomåga. Gjennom mange år har Glomåga gravd ut jettegryter og andre formasjoner med mange forskjellige former. Om man er dristig nok kan man sette seg på en "steinhest", en utstikker som går ut over elven, og ha elvebrus rett under seg. Marmorslottet er mest brukt av lokale folk, mye på grunn av at det ikke finnes skilting eller noen annen informasjon om det for turister (Skrevet i 2003). Det er kanskje best det, man kan selv tenke seg hvor mye stein utenlandske turister ville tatt med seg derfra. For det er mange fine steiner der! Men lokalt er det stadig flere som blir klar over at marmorslottet finnes.

  Om våren og sommeren er elven vanligvis for stor til at en kan gå ned i jettegrytene og over elven. Men om du drar dit om høsten (oktober) skal vannstanden ikke være så høy. Da kan du ta deg tid til å gå ned i jettegrytene, gå gjennom en gryte og over elven. Bortover bergene der så kommer du etterhvert til ei grotte, og enda lengre oppover finner du enda flere fine steinformasjoner. Med "korridorer" som går mellom steinene og flate marmor/steinflater med tapper under som elva har gravd ut.

  Ved å gå lengre oppover på samme siden som man kom ned, så finner man også mange fine steiner. Utforsk selv...


  Hilsen Rose Endresen


  SvarSlett
 5. Tusen takk for tipset Rose. Meget interessant ! Dette vil vi (nesten) garantert ta en titt på ja :-)

  SvarSlett
 6. Detta blir så spännande att följa och kommer att bara öka på längtan till vackra Norge också. Ert exotiskta land vi besökt så många gånger men har fått avstå några år p.g.a. priser, tyvärr...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Galen i resor, Norge er et vakkert land, men dessverre også et dyrt land. Men det siste året har den norske kronen sunket ganske mye i verdi, slik at det har blitt billigere for turister å besøke oss :-) Velkommen igjen !

   Slett

Her kan du skrive innlegg til oss !